Selg eiendom privat – Finn.no er den absolutt største markedsplassen for annonsering av boliger til salgs i Norge. Heldigvis trenger du ikke å benytte en kostbar eiendomsmegler for å annonsere din bolig til salgs på finn.no. Selg eiendom privat uten megler. Du har akkurat samme mulighet for å annonsere din bolig ved et privat salg, som om du skulle gå gjennom en eiendomsmegler.

Du oppretter enkelt en annonse for din bolig, ved å klikke på linken «+ Ny annonse» øverst på finn.no. Har du ikke en konto på finn.no fra før, må du opprette dette, men det er gratis og tar bare et par minutter.

Boligsalgsannonser har fri liggetid på finn.no. Det betyr at du betaler en engangssum for annonsen, og så kan den forbli publisert frem til boligen din er solgt.

Det koster ca.  kr. 5 000,- å opprette en salgsannonse for din bolig på finn.no. Dette inkluderer publisering av annonsen helt frem til boligen din er solgt, med et lite forbehold: Annonsen publiseres for 30 dager om gangen. Har du behov for å ha annonsen kjørende ut over 30 dager, må du selv sørge for å forlenge annonsen hver 30. dag. Dette gjøres med noen få klikk og tar bare et par minutter, du trenger selvsagt ikke å opprette en helt ny annonse.

Det anbefales å legge litt tid i å utarbeide en solid og nøyaktig annonse, tross alt vil dette være det første inntrykket potensielle kjøpere får av din bolig. Før du setter igang med å lage annonsen, kan det være lurt å finne frem alle nødvendige data om boligen, som f.eks.:

  • Adresse og kommunenr./gårdsnr./bruksnr./festenr.
  • Bruksareal, grunnflateareal, antall primærrom og antall soverom
  • Energikarakter og oppvarmingskarakter
  • Likningsverdi, lånetakst, fellesgjeld og prisantydning
  • Informasjon om fellesutgifter, forsikring og kommunale avgifter
  • Link til tilstandsrapport og salgsoppgave
  • Beskrivelse av boligen og tomten
  • Og selvsagt gode bilder

Det kan ved første øyekast virke omfattende å lage en boligsalgsannonse på finn.no, men skjemaet for å opprette annonsen er grundig og bra delt opp, så når du først har alle detaljer om boligen på plass, tar det ikke mye tid å registrere annonsen. Annonsen blir automatisk lagret etterhvert som du fyller ut innhold i de ulike felter i skjemaet, så du trenger ikke å lage hele annonsen fra A til Z i en omgang, det går helt fint å fortsette hvor du slapp, ved en senere anledning.